Annons

Tyska nazister gripna med knivar på Landvetter

Två tyska medborgare har gripits på Landvetters flygplats. De hade vapen med sig och misstänks ha koppling till lördagens nazistdemonstration i Göteborg. Arkivbild.
Två tyska medborgare har gripits på Landvetters flygplats. De hade vapen med sig och misstänks ha koppling till lördagens nazistdemonstration i Göteborg. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två tyska medborgare med koppling till lördagens nazistdemonstration i Göteborg har gripits på Landvetter flygplats. De två hade vapen med sig i bagaget.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Jouråklagaren i Göteborg bekräftar att det rör sig om två män, 26 respektive 27 år gamla, båda tyska medborgare, som greps på Landvetters flygplats på fredagsförmiddagen. De två anhölls vid 15-tiden på eftermiddagen, misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

– Personerna hade vapen med sig, det finns misstankar att de har kopplingar till högerextrema grupperingar. De har begärt försvarare, vilket troligen blir klart under lördagen, säger Ann Öberg på åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

Enligt GT ska det röra sig om knivar som männen hade med sig. Varken polisen eller åklagarmyndigheten kan dock bekräfta den uppgiften, eller uttala sig om vilken organisation de tillhör.

– Man kan säga att det finns en koppling till morgondagens demonstration, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Nordiska motståndsrörelsen har enligt tidningen uppgett att de räknar med över 1 000 deltagare i lördagens demonstration. Polisen utesluter inte att uppemot 10 000 motdemonstranter samtidigt kan samlas i centrala Göteborg, och man befarar oroligheter.

Landvetters flygplats har också fått särskilda instruktioner från polisen inför helgen, skriver GP.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons