Annons

Turkiet bombar PKK-mål – nio döda i ny explosion

Den kurdiska YPG-gerillan, i samarbete med PKK, låg bakom bombdådet i Ankara i går. Det hävdar Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu. Turkiska stridsplan har bombat PKK-mål i norra Irak. Samtidigt har nio personer har dödats i den explosion som riktats mot en militärkonvoj i sydöstra Turkiet, uppger källor för Reuters.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Foto: TT
Foto: TT
Sprängdådet fördömsljsp.lwcdn.com

Nio personer har frihetsberövats efter gårdagens attack i Ankara, som krävde minst 28 människoliv. Ytterligare 61 personer skadades i dådet som riktades mot en buss med militärer i närheten av en militärförläggning, inte långt från parlamentskvarteren.

Davutoglu säger att gärningsmannen identifierats som en syrisk medborgare, och att attacken utfördes av den kurdiska YPG-gerillan i samarbete med terrorstämplade PKK. Efter dådet kommer uppgifter om att turkiska stridsflyg bombat PKK-mål i norra Irak.

Tidigare sade en högt uppsatt PKK-medlem att rörelsen inte vet vem som ligger bakom.

– Men det kan vara en hämnd för massakern i Kurdistan, säger PKK-medlemmen Cemil Bayik till den kurdiska nyhetsbyrån Firat, enligt Reuters.

Turkiska säkerhetskällor uppger samtidigt att flera personer skadats i en ny explosion, som ska ha riktats mot en militärkolonn i sydöstra Turkiet.

Runt om i världen har Ankaradådet fördömts, bland annat säger Vita huset att USA står tillsammans med landets Natoallierade Turkiet mot terrorismen.

Turkiska myndigheter slog snabbt fast att det handlade om ett terrordåd och president Recept Tayyip Erdogan har lovat att hämnas på gärningsmännen.

Foto: TT
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons