Annons

Uselt avslut – får ändå rekordbonus

Apples vd får 107 miljoner kronor i bonus, flera gånger mer än grundlönen. Men Tim Cook är långt ifrån ensam i näringslivet om att kamma hem storkovan – och samtidigt få kritik. SvD har samlat några exempel – bland annat bonusen 2002 som gav ramaskri i Sverige.

Under strecket
Publicerad

Apples vd Tim Cook är en av de företagsledare som har fått en ifrågasatt bonus.

Foto: Bebeto Matthews

1 / 9

Apples vd Tim Cook är en av de företagsledare som har fått en ifrågasatt bonus.
Apples vd Tim Cook är en av de företagsledare som har fått en ifrågasatt bonus. Foto: Bebeto Matthews

Få saker sticker i ögonen så mycket som gigantiska och misstajmade bonusar till näringslivstoppar. Och visst verkar näringslivets tajming ibland vara sisådär – när dåliga resultat och uppsägningar av personal sammanfaller med feta bonusar till verkställande direktörer.

Annons
Annons

Tim Cook, vd för Apple.

Foto: Ng Han Guan /TT

2 / 9

Mångmiljonbonus efter ett uselt slut på året

Tim Cook, vd för Apple.
Tim Cook, vd för Apple. Foto: Ng Han Guan /TT

Apple hade ett starkt fjolår, i alla fall fram till slutet på september. I augusti nådde börsvärdet drömgränsen 1 biljon dollar och försäljningen gick starkt.

Just perioden till sista september styr hur stor bonus vd Tim Cook får och han gick långtifrån lottlös. Cook ökade sin lön med 22 procent från föregående år. Utöver grundlönen på 3 miljoner dollar tilldelades Cook en bonus på 12 miljoner dollar, motsvarande 107 miljoner kronor.

Frågan är hur Tim Cooks bonus kommer se ut nästa år. Sedan september har företaget tappat 34 procent i börsvärde samt vinstvarnat efter en kvartalsrapport som visat kraftigt försämrade försäljningssiffror.

Annons
Annons
Foto: Richard Drew / TT

3 / 9

AIG-kontroversen

Foto: Richard Drew / TT

Extravaganta bonusar stod som spön i backen under finanskrisen, samtidigt som tusentals människor förlorade sina jobb.

Det amerikanska försäkringsbolaget AIG beslutade 2009 att dela ut ungefär 218 miljoner dollar i bonusar till sina anställda – endast månader efter att företaget rapporterat in en kvartalsförlust på 61,7 miljarder dollar samt räddats finansiellt av skattebetalarnas pengar.

Efter massiv kritik från bland andra Barack Obama valde flera av de största mottagarna av bonusarna att lämna tillbaka pengarna.

Annons
Annons

Volkswagens före detta koncernchef, Martin Winterkorn.

Foto: Michael Sohn / TT

4 / 9

Martin Winterkorn – ”Tysklands lyckligaste pensionär”

Volkswagens före detta koncernchef, Martin Winterkorn.
Volkswagens före detta koncernchef, Martin Winterkorn. Foto: Michael Sohn / TT

Vidlyftiga och misstajmade bonusar har givetvis även delats ut i Europa.

Tyska Volkswagens koncernchef Martin Winterkorn avgick från sin post i september 2015 efter att utsläppsskandalen briserat. Att skandalen i förlängningen kostat biltillverkarna från Wolfsburg runt 20 miljarder dollar i avsättningar hindrade inte Winterkorn från att bli ”Tysklands lyckligaste pensionär”, enligt den tyska tidningen Bild.

Det var nämligen så att Winterkorn kunde kvittera ut 5,8 miljoner euro i bonusar under 2016, ett år efter han självmant lämnat från sin post. Och som grädde på bonusmoset får Winterkorn en företagspension på drygt 15 miljoner kronor per år, rapporterar Bild.

Annons
Annons

Dåvarande vd för Ericsson, Kurt Hellström.

Foto: Anders Wiklund/TT

5 / 9

Förfärliga förluster + bra kassaflöde = bonusfest på Ericsson

Dåvarande vd för Ericsson, Kurt Hellström.
Dåvarande vd för Ericsson, Kurt Hellström. Foto: Anders Wiklund/TT

Även Sverige har drabbats av många omdiskuterade bonusaffärer, särskilt i början på det andra millenniet.

2001 var ett katastrofår för Ericsson, som vid bokslut redovisade en förlust på 21,3 miljarder kronor. Men eftersom företagets utförsäljningar av kundkrediter genererade ett positivt kassaflöde med 4,5 miljarder kronor kunde tusentals anställda få ut en redig – men svårmotiverad – bonussumma.

Detta berodde på att Ericsson vid den här tidpunkten använde sig av kassaflödesstyrda bonusprogram, vilket efter skandalen 2001 ändrades.

Annons
Annons

Skandias dåvarande koncernchef Lars-Eric Petersson till vänster, som flankeras av den före detta finanschefen Ulf Spång.

Foto: TT

6 / 9

Skandiaaffären

Skandias dåvarande koncernchef Lars-Eric Petersson till vänster, som flankeras av den före detta finanschefen Ulf Spång.
Skandias dåvarande koncernchef Lars-Eric Petersson till vänster, som flankeras av den före detta finanschefen Ulf Spång. Foto: TT

Många lär även minnas Skandiadirektörernas bonussystem i början av 2000-talet, där begreppet ”Skandiadirektör” blev synonymt med giriga näringstoppar.

Via bortlyfta tak i bonusprogram som Wealthbuilder och Sharetracker kunde ett åttiotal chefer på pensionsbolaget dela på 2 miljarder kronor.

Den dåvarande vd:n Lars-Eric Petersson plockade ut 178 miljoner kronor i bonus samt en lyxrenovering av sin lägenhet, medan finanschefen Ulf Spång kunde hämta ut dryga 100 miljoner i bonuspengar.

Det rättsliga efterspelet blev däremot klent: endast den dåvarande personaldirektören Ola Ramstedt dömdes i en juridisk instans. Ett och ett halvt år i fängelse för grov trolöshet mot huvudman blev straffet för Ramstedt.

Annons
Annons

Annika Falkengren.

Foto: Janerik Henriksson/TT

7 / 9

Wallenberg drar tillbaka lönelyftet under finanskris

Annika Falkengren.
Annika Falkengren. Foto: Janerik Henriksson/TT

SEB:s före detta vd Annika Falkengren har genom åren fått utså mycket kritik för höga arvoden och bonusar. När det blev klart att Falkengren skulle lämna SEB för det schweiziska kapitalförvaltningsbolaget Lombard Odier Group sa hon till SvD att diskussionen kring bonusar skulle bli skön att slippa framöver.

– Det känns som att jag har fått fronta det mycket jämfört med många män. Och att det ibland kan bli felöversatt när man jämför svenska och internationella banklöner. Det kommer jag inte sakna.

En del av kritiken mot SEB och Falkengren kom 2009, mitt under brinnande finanskris och misslyckad utlåningsaffärer i Baltikum. När bankerna inte fick ge bonusar valde SEB att i stället höja Falkengrens fasta lön från sju till nio miljoner kronor. Till slut backade bankens ordförande Marcus Wallenberg, och drog tillbaka Falkengrens löneökning.

Annons
Annons

David Brennan, mitten.

Foto: Ingvar Karmhed

8 / 9

Sparpaket kontra miljonbonusar på Astra Zeneca

David Brennan, mitten.
David Brennan, mitten. Foto: Ingvar Karmhed

Under finanskrisen levererade läkemedelsbolaget Astra Zeneca sparpaket på löpande band. Det hindrade inte företaget från att betala närmare en halv miljard kronor i form av bonusar och lön till David Brennan, under dennes sex år långa tjänstgöring som högsta chef hos läkemedelsjättarna.

När Brennan ersattes 2012 av den nya vd:n Pascal Soriot höjdes även då många upprörda ögonbryn. Soriot hade nämligen fått rekordlönen på 60 miljoner kronor för tre månaders arbete.

Annons
Annons

Percy Barnevik.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

9 / 9

Percy Barnevik och miljardbonusen

Percy Barnevik.
Percy Barnevik. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Men ingen lista över skandalbonusar är komplett utan Percy Barnevik, som 2002 menade att en bonus på närmare en miljard kronor inte var något att höja på ögonbrynen för. Detta efter att företagsledaren fått en bonus på 930 miljoner kronor efter att ha avgått som vd för ABB.

– Det här är mycket pengar med svenska mått mätt, men inte för dem som jobbar i Amerika, vilket var mitt alternativ. Men att säga det så direkt tycker man är utmanande i Sverige, sa Barnevik då till Agenda i en intervju.

Barneviks bonus togs dock inte väl emot, och han fick i kölvattnet av avslöjandet lämna Investor samt betala tillbaka en hel del av pengarna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons