Annons

V-politiker: ”Stort misstag att utesluta Kakabaveh”

Amineh Kakabaveh.
Amineh Kakabaveh. Foto: Noella Johansson/TT

Att utesluta Amineh Kakabaveh är ”någon form av självskadebeteende”. Det säger Jonas Lundgren, gruppledare för Vänsterpartiet på Lidingö och ständig sekreterare i styrelsen för Glöm aldrig Pela och Fadime.

Under strecket
Publicerad
Efter reklamen visas:
V utesluter Amineh Kakabaveh

På onsdagen kom beskedet om att Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh utesluts ur partiet efter flera års konflikter med partistyrelsen.

Vänsterpartiets gruppledare på Lidingö, som engagerat sig tillsammans med Kakabaveh i hedersfrågor, tycker att beslutet är fel.

– Det är olyckligt att situationen har blivit som den har blivit. Det är både på grund av partistyrelsens agerade och eventuellt på grund av Amineh också, det har jag svårt att uttala mig om, säger Jonas Lundgren till SvD.

– Men att utesluta Amineh är någon form av självskadebeteende. Hon är en av de mer populära och kända politiker som finns i vårt parti. Det här är ett stort misstag.

Jonas Lundgren menar att ett parti förvisso är en grupp som ska gå åt samma håll, men att det måste få finnas olika åsikter. Han upplever att taket har varit lågt i partiet och sänkts mer och mer för Kakabaveh personligen.

– Jag tror ärligt talat inte att det har med hedersbrotten att göra längre. Den linje vi har drivit i fråga om hedersrelaterade brott som jag, Amineh och flera drivit, har gått segrande ur diskussionen. Konflikten har kokats ner till Amineh personligen och det är mycket olyckligt, säger Jonas Lundgren.

Kan uteslutningen påverka Vänsterpartiets position kring hedersfrågorna negativt?

– Den risken är ganska stor. Frågan har knutits så starkt till Amineh Kakabaveh.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons