X
Annons
X
Recension

Peppermint Våldsamt revanschdrama tar död på all diskussion

Riley Norths familj mördas av en knarkkartell. Men när polis och domare sviker tvingas hon att skipa sin egen rättvisa.

Jennifer Garner hämnas sin familj som mördats av en knarkkartell. Foto: IBL/SF Studios
Läs mer om Nya filmer

Peppermint

Regi
Pierre Morel
Genre
Action
Manus
Chad St John
Medverkande
Jennifer Garner, John Gallagher

1 tim 41 min. Från 15 år.

Betyg: 2 av 6

Det våldsamma revanschdramat ”Peppermint” är en del av en större berättelse som kommer och går i vågor, en berättelse om ett löftesbrott, ett svek från ett samhälle som sätter hederliga, skötsamma människor på pottkanten och därmed trasar sönder den sociala gemenskapen.

Vi kan, enligt denna berättelse, inte längre lita på att flit och skötsamhet betalar sig, och vi kan inte längre lita på att stat och myndigheter upprätthåller lagen. Korruption och rofferi breder ut sig. De välbeställda och välutbildade föraktar vanligt folk. Till slut är samhällets små så pressade att det enda som återstår är att beväpna sig och skjuta förbrytare. Ibland kanske man varierar med litet tortyr också.

Efter reklamen visas:
Peppermint

Jennifer Garner gör en medelklasskvinna vars familj raderas ut av en knarkkartell. Dessvärre tävlar polis, åklagare och domare med varandra i besticklighet. Det blir inte ens ett åtal, Garners rollfigur får skipa egen rättvisa.

Annons
X

Efter fem år under radarn återvänder hon som skoningslös hämndgudinna. Filmen är omsorgsfullt vag om förvandlingens praktiska detaljer. Och den bygger på så hårdragna premisser att den även dödar all diskussion.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X