Annons
Kommentar

Patricia Hedelius:Väntad sorti för Teliachefen – frågan är om det räcker

Efter den publika avhyvlingen drogs mattan slutligen undan för Telias Sverigechef, Helene Barnekow. Inte förvånande, däremot sättet som det görs på.

Under strecket
Publicerad
Foto: Hossein Salmanzadeh/APBild 1 av 1
Foto: Hossein Salmanzadeh/APBild 1 av 1
Foto: Hossein Salmanzadeh/AP

Telia har under flera år lidit av en bristande kostnadskontroll på den svenska hemmamarknaden och Helene Barnekow kom knappast till ett dukat bord när hon för två och ett halvt år sedan fick posten som Sverigechef. Dom som hade hoppats på ökad lönsamhet genom sparande och digitalisering har blivit besvikna.

För mindre än ett år sedan fick Helene Barnekow en rejäl avhyvling från sin chef, Johan Dennelind. Det var i samband med att halvårsrapporten för 2017 presenterades. ”Ärligt talat Sveriges EBITDA (resultat, reds anm.) är en besvikelse detta kvartal”, slog han fast i sitt vd-ord.

Sanningen är att affärsområdets resultatutveckling haltat under många år. De åtgärder som lanserades i somras, i samma veva som underkännandet av Helene Barnekows insatser, handlade om att sänka kostnaderna med 5 procent – till största del genom att säga upp anställda i Sverigeverksamheten.

Annons
Annons

I bokslutet för 2017 nådde den svenska verksamheten sitt mål, men samtidigt sjönk både försäljning och lönsamhet. Personalminskningen var bland den lägsta jämfört med koncernens övriga verksamhetsområden.

Enligt Telias pressmeddelande under måndagen sa Helene Barnekow upp sig själv och bolaget uppger till SvD att hon vare sig får avgångsvederlag eller fallskärm från bolaget. Andra medieuppgifter talar om att hon fick sparken. Oavsett om det var Johan Dennelind som knuffade, eller Helene Barnekow som hoppade, så var utgången given i och med hennes chefs offentliga ogillande.

Med tanke på att det inte finns någon färdig efterträdare till den viktiga Sverigeposten (Johan Dennelind har nu tillfälligt tagit över uppgifterna) så kan man också gissa att det inte riktigt var så här som det var planerat att gå till. Men Johan Dennelind måste agera snabbt och tillsätta en trovärdig efterträdare som kan öka takten i kostnadsbesparingarna och inte är rädd för att säga upp anställda i en högre takt än som tidigare skett.

Helene Barnekows ledarskap beskrivs som uppskattat av hennes medarbetare. Hon är en ”bra teambuilder” och ”visionär”, heter det. Men frågan som man bör ställa sig är vad sådana egenskaper är värda när det enda aktiemarknaden kommer belöna är ständig förbättring – förbättring av kostnaderna, förbättring av lönsamheten, förbättring av vinsterna...

Med tanke på hur Telia har underpresterat både resultatmässigt och kursmässigt så är förbättringskraven knappast orimliga. Frågan är om det räcker att Sverigechefen slutar, då avgången också riktar strålkastarljuset på Johan Dennelinds egna insatser. Under de snart fem år han har suttit som vd har han varken lyckats leverera vinsttillväxt eller kurslyft.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons