Annons

Varför en alternativ julgala, Jesper Rönndahl?

Under strecket
Publicerad

–De flesta julgalor och julmiddagar har helt fokus på maten. Man äter, och så är det någon som plinkar i bakgrunden. Här är det tvärtom, det blir ingen mat, men man kan lyssna på feta konserter, en riktig artistkavalkad.

Ni har en matinégala också. Ska inte barn och ungdomar stanna i hemmets lugna vrå under julen?

–Det tycker jag absolut inte (skratt). Man ska samlas i stora grupper och sjunga ihop, det är väl det fina med julen.

Är du själv en julälskare?

–Jag har ingenting emot julen. Jag är halvdansk, så det blir alltid en röra av olika traditioner. Den klassiska danska julrätten är anka, och sedan fläskstek på juldagen, en svål som måste vara knaprig.

Är julen ett tacksamt ämne att skämta om som komiker?

–Det får man nog säga. Alla har en relation till julen, vare sig man hatar den eller älskar den. Julen är gemensam mark för alla, och då blir det bra komik nästan per automatik. Men på julgalan ska jag inte ta så stor plats. Jag ska mest riva igång allting, och skämta om artisterna och sponsorerna.

Finns det en övermättnad av julfester?

–Ja. Det finns något perverst att allt ska koncentreras till de här två-tre veckorna innan jul. Samtidigt är det roligt, det är inte så ofta man festar med dem man jobbar med. Egentligen borde man sprida ut det mer över året.

Den alternativa julgalan Oh no… it’s Christmas, där bland andra Petter, Maia Hirasawa och Joel Alme spelar, hålls imorgon klockan 15 och klockan 20 på Berns. Pris 59 kronor (kvällsföreställningen är slutsåld).

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons