Annons

Världens godaste pizza utsedd

Franco Pepe i Caiazzo skapar världens godaste pizzor.
Franco Pepe i Caiazzo skapar världens godaste pizzor. Foto: Alan Weiner

Nu är det avgjort! Världens bästa pizza finns i itialienska Caiazzo och görs av Franco Pepe som bara använder råvaror från trakten runt Neapel.

Under strecket
Publicerad

Pizzan Mare in terra maritati är populär.

Foto: FacebookBild 1 av 1

Pizzan Mare in terra maritati är populär.

Foto: FacebookBild 1 av 1

Boken ”Where to eat pizza”, ett 600-sidigt pizza-epos av den brittiske matentreprenören Daniel Young, har med hjälp av en jury på 1 000 personer kommit fram till var världens bästa pizza görs. Vinnare: Pepe in Grani i den lilla bergsstaden Caiazzo, 5 mil norr om Neapel.

För ortsbefolkningen kom detta inte som någon över­raskning. Ägaren Franco Pepe har länge varit en lokal hjälte, dels för att han på egen hand förvandlat Caiazzo till en pizzapilgrimsort och dels för att alla hans ingredienser kommer från trakten.

I den omfattande menyn är det framförallt en pizza som fått konnässörer att jubla: Pinsa conciata del ’500 med conciato romano-ost, fikonsylt från Cilento, lardo från Nero Casertano-grisar samt basilika.

– Varje pizza vi gör är frukten av genomtänkt planering, plantering och skörd som respekterar naturens rytm och förhoppningsvis förändrar din syn på pizzor, säger Franco Pepe som även har ett par fina rum för uthyrning ovanpå pizzerian. Perfekt för pizzaälskare som inte kan få nog.

Pepe in Grani | pizza, ricerca e accoglienzapepeingrani.it
Pizzan Mare in terra maritati är populär.
Pizzan Mare in terra maritati är populär. Foto: Facebook
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons