Annons

Vd: Slumpen att samma vakter var inblandade igen

Vittnesfilm från Instagramkontot action4humnaity_se
Vittnesfilm från Instagramkontot action4humnaity_se Foto: Instagram
Under strecket
Anders Hovne / Omni
Publicerad

De två ordningsvakter som tagits ur tjänst efter att ha pressat ner en gravid kvinna mot en bänk i Stockholms tunnelbana var också inblandade i en annan kritiserad insats förra året. I en intervju med DN säger vaktbolaget CSG:s vd Pelle Johansson att han betraktar detta som ett rent sammanträffande.

– Sedan vet jag att en del säger att det inte finns några sammanträffanden. Men jag kan inte se någon koppling mellan ärendena, säger han.

Han säger också att företaget alltid kommer att vidta åtgärder om det visar sig att någon vakt använder mer våld än vad som är rimligt, och att han är trygg med att hans personal agerar professionellt.

Enligt Johansson var det delvis på grund av medieuppmärksamheten som vakterna togs ur tjänstdn.seVid händelsen förra året fick en kvinna ta emot batongslag mot huvudet (14 februari) (betallänk)dn.seEn av vakterna utreddes för övervåld efter händelsen (14 januari) (betallänk)svd.seTvå vakter avstängda efter incident i Stockholms t-bana (1 februari) dn.seGravid kvinna fick föras till sjukhus – vakter utreds (1 februari)aftonbladet.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons