Annons

”Vi behöver kvinnorna för att klara utmaningarna”

Kinas framfart sätter press på Sverige att agera och utbilda fler ingenjörer. Men inte bara mängden är viktig utan också mångfalden och fortfarande är kvinnor i klar minoritet på de tekniska utbildningarna.

– Sverige har inte råd med en könssegregering inom delar av arbetsmarknaden, säger IVA:s vd Tuula Teeri.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Tuula Teeri och Anna Adolfsson.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 2

”Vi behöver kvinnorna”, säger Tuula Teeri.

Foto: Lars PehrsonBild 2 av 2

Tuula Teeri och Anna Adolfsson.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1
Tuula Teeri och Anna Adolfsson.
Tuula Teeri och Anna Adolfsson. Foto: Lars Pehrson

När Anna Adolfsson som nybakad student klev ut på verkstadsgolvet var hon förberedd på att det skulle bli tufft. Hon hade hört om att branschen var gubbig. Hur kvinnor inte fick sin röst hörd. Att det var lönlöst att försöka ta för sig – vem på ett stort stålföretag skulle lyssna på en ung tjej?

Det hade redan visat sig i skolan. Killarna tog plats, provade idéer, vågade misslyckas. Tjejerna var avvaktande.

Efter gymnasiet bestämde hon sig ändå för att lägga tvivlen åt sidan. Ge drömmen om att jobba med teknik en chans. Hon sökte till Tekniksprånget – ett samarbete mellan regeringen, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, och en rad företag där elever från natur- och teknikprogrammet erbjuds praktik via initiativet. I Anna Adolfssons fall blev det SSAB.

Annons
Annons

”Vi behöver kvinnorna”, säger Tuula Teeri.

Foto: Lars PehrsonBild 1 av 1

– Jag hade väldigt mycket fördomar om industrin innan Tekniksprånget. Till min förvåning så lyftes kvinnliga chefer och ledare på SSAB, och jag fick känslan av att det initiativet kom från ledningens håll. Minst var femte chef skulle vara kvinna, säger Anna Adolfsson när SvD träffar henne på IVA:s kontor i Stockholm.

Om några månader är hon färdig civilingenjör inom energi och miljöteknik, med en examen från Linköpings universitet.

Men där tillhör hon fortfarande en minoritet, trots att kvinnor dominerar på universiteten och har knappat in rejält på männen i antagningen till högskolornas yrkesutbildningar.

På civilekonomprogrammet var 51 procent av de antagna förra året kvinnor. På läkarprogrammet var de 54 procent, och av juriststudenterna utgör kvinnorna hela 57 procent.

Men ingenjörsutbildningen står fortfarande och stampar.

Andelen kvinnor som antas ligger fortfarande bara mellan 25 och 30 procent, visar en ny rapport från IVA i samarbete med Teknikföretagen och Sveriges Ingenjörer.

”Vi behöver kvinnorna”, säger Tuula Teeri.
”Vi behöver kvinnorna”, säger Tuula Teeri. Foto: Lars Pehrson

De fortsatt låga talen väcker oro inför framtiden.

– Vi behöver kvinnorna eftersom vi annars inte klarar av utmaningarna som följer med det stora behovet av arbetskraft inom teknikyrken. Sverige har inte råd med en könssegregering inom delar av arbetsmarknaden, säger IVA:s vd Tuula Teeri.

Annons
Annons

– När man tittar på den oerhört snabba utvecklingen i Kina exempelvis, så ser jag risken att Sveriges konkurrenskraft kommer att sjunka. Vi måste anstränga oss ännu mer i framtiden. Här kommer vårt lands satsningar på utbildning och forskning att vara avgörande, fortsätter hon.

Att döma av anslagen till Tekniksprånget delar regeringen uppfattningen. Från starten 2012 till 2015 plöjdes 100 miljoner kronor in i satsningen, som har förnyats i två omgångar. Under 2018 och 2019 har 11 miljoner öronmärkts per år.

Men sett till könsfördelningen på utbildningarna har insatserna alltså gått trögt.

Hos Anna Adolfsson började dock ett frö gro under de där fyra månaderna på SSAB. Det närdes av de kvinnliga cheferna, som blev hennes första förebilder i branschen.

– I skolan hade jag inte förstått att min kreativitet också var teknisk, och att man måste få misslyckas och prova igen – det är det som är teknik. Jag gjorde inte det i skolan och därför såg jag inte mig själv som ingenjör eller problemlösare, trots att jag hade bra betyg. Men på praktiken insåg jag att jag inte behövde ha skinn på näsan eller passa in i en viss mall för att identifiera mig som ingenjör.

Du tar snart klivet ut i arbetslivet på riktigt. Vilka hinder ser du i dag för kvinnor som vill göra karriär inom teknik?

– På det individuella planet behöver vi få mer självförtroende för att kunna fatta egna beslut. Kvinnliga förebilder är jätteviktiga här. Att se andra kvinnor göra samma jobb som en själv gör att man tänker: ”kan hon så kan jag”.

– Och jag hoppas att vi unga kvinnor som nu tar examen från ingenjörsprogrammet vågar ställa krav på arbetsgivarna. Vi har rätt att känna oss sedda, och bli förstådda. Vi är värda att bli lyssnade på, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons