Annons

Vibe lämnar "Blåvitt": Oerhört svårt beslut

Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg efter en säsong. Arkivbild.
Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg efter en säsong. Arkivbild. Foto: Björn Rosvall/Larsson/TT

Till supportrarnas stora förtjusning återvände Lasse Vibe till IFK Göteborg i våras. Men sejouren blev bara ettårig den här gången – dansken lämnar IFK Göteborg efter säsongen.

Under strecket
TT
Publicerad

Kontraktet med IFK Göteborg sträckte sig över säsongen, men med en option på ytterligare ett år. Den optionen utnyttjas alltså inte av Lasse Vibe.

"Det är ett beslut som var oerhört svårt att ta, baserat på familjen och vår sociala situation", säger han i ett uttalande.

Det innebär att matchen mot Östersund i helgen blir danskens sista på Gamla Ullevi i Göteborg. Hittills i år har han noterats för fyra mål på tio matcher från start och nio inhopp.

Vibe, 32, spelade för IFK Göteborg mellan 2013 och 2015 innan han lämnade för engelska Brentford. Trots att den första vändan i klubben bara varade i två säsonger blev Lasse Vibe en av klubbens mest uppskattade spelare.

Bland annat vann han den allsvenska skytteligan 2014 och gjorde ett av finalmålen när "Blåvitt" vann Svenska cupen 2015.

– Under perioden som jag har varit borta har det varit tusentals meddelanden på Instagram och så, 95 procent från Blåvittsupportrar, sade Vibe när han i april presenterades som en IFK Göteborg-spelare igen.

Då kom dansken från en tung period i kinesiska Changchun Yatai med knapp speltid men gjorde succé direkt med ett mål i sin första match mot Helsingborg.

– Man blir väldigt glad, och väldigt känslosam, sade han efteråt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons