Annons

Janerik Larsson:Vilket öde väntar brittiska labour?

Corbyn ville inte småprata med Johnson när parlamentet öppnades
Corbyn ville inte småprata med Johnson när parlamentet öppnades Foto: Kirsty Wigglesworth

På Rue Solférino ett stenkast från Seine finns det franska socialistpartiets historiska högkvarter. Det såldes nyligen för 45.5 miljoner euro till fastighetsbolaget Apsys och ska nu omvandlas till lyxlägenheter.

Under strecket
Publicerad

Det är utgångspunkten för en artikel i The Guardian i vilken en av partiets Brexitanhängare skriver att partiet saknar framtid på grund av sin misslyckade hantering av just den frågan. Förmodligen underskattar skribenten både partiledaren Jeremy Corbyns personliga oförmåga att framstå som en tänkbar premiärminister och partiets valplattform med dess långtgående socialistiska förslag.

Hur ser framtiden ut? Svaret i artikeln är helsvart:

With the social structures of Labourism in the north of England and in Scotland now in terminal decline, there is every possibility that the Tories will hold on to the new seats they won last week.

Labourpartiets sociala bas i norra England och Skottland är döende och det finns alla möjligheter att torypartiet kommer att fortsätta att inneha de parlamentsplatser man vann i valet i förra veckan.

Om det är en sann spådom får framtiden utvisa. Det parlamentariska utfallet av valet har skakat om labourpartiet i grunden, men att hantera makten kommer sannolikt vara en större utmaning för Boris Johnson än de flesta kommentatorer idag ser.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons