Annons

Vinstras för teleoperatören A3: ”Inte nöjda”

Teleoperatören A3, som tidigare hette Alltele, redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (7,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:05 kronor (0:23).

Under strecket
Direkt
Publicerad

Rörelseintäkterna uppgick till 199 miljoner kronor (217).

Rörelseresultatet blev 1,7 miljoner kronor (7,0). Ebitda-resultatet blev 15,1 miljoner (20,5).

Jämfört med andra kvartalet förbättrades ebitda-resultatet med 11 procent och med 48 procent jämfört med första kvartalet, påpekar

"Självklart är vi ännu inte nöjda, men ett ebitda- resultat om 15,1 miljoner kronor understryker även att vår plan för verksamheten är korrekt och att vi mot slutet av året/början av nästa år kommer ha 'återställt den underliggande lönsamheten i vår business' till en nivå där vi borde befinna oss", skriver vd Paul Moonga i delårsrapporten.

Resultatet under kvartalet påverkades av investeringar om cirka 6,3 miljoner kronor i kampanjrabatter och andra säljåtgärder. De operationella kostnaderna uppgick till 42,6 miljoner kronor, varav drygt 1,6 miljoner kronor inte tillhör underliggande operationell kostnadstakt.

Som tidigare kommunicerat uppger bolaget att de genomsnittliga operationella kostnaderna ska reduceras till omkring 37-38 miljoner kronor per kvartal i kommande perioder.

"Sammanfattningsvis fortsätter vi att successivt förbättra vår verksamhet under kvartalet och jag förväntar mig att denna trend skall fortsätta i kommande kvartal", skriver Paul Moonga.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons