Annons

Vita huset släpper Trumps första samtal med Ukraina

Utskriften av samtalet/Donald Trump.
Utskriften av samtalet/Donald Trump. Foto: TT
Under strecket
Helena Sällström / Omni
Publicerad

Vita huset släpper en utskrift av ett 16 minuter långt telefonsamtal från den 21 april när USA:s president gratulerade Ukrainas Volodymyr Zelenskyj till segern i presidentvalet, skriver amerikanska medier.

Utskriften skiljer sig på väsentliga punkter från hur administrationen tidigare har beskrivit samtalet, enligt NPR och New York Times. Man har tidigare sagt att Trump understrukit USA:s stöd för Ukrainas suveränitet och att han lovat samarbete för att utrota korruption. Varken korruptionsfrågan eller Ukrainas territoriella konflikt med Ryssland nämns dock i den nya utskriften.

Tidigare i höstas offentliggjorde Vita huset en utskrift av ett samtal mellan Trump och Zelenskyj den 25 juli. Telefonsamtalet har väckt stor uppmärksamhet och ledde till att Demokraterna inledde en riksrättsprocess.

Vita huset har inte gett någon förklaring till de olika beskrivningarna av innehålletnytimes.comOffentliggörandet av utskriften sammanfaller med uppmärksammade förhör i kongressennpr.orgTa del av det första samtalet mellan Trump och Zelenskyjnytimes.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons