Annons

Wallmark (SD) om kritiken: ”Har inte gjort något fel”

SD:s gruppledare i Stockholm, Peter Wallmark, menar att han inte gjort något fel
SD:s gruppledare i Stockholm, Peter Wallmark, menar att han inte gjort något fel Foto: Sverigedemokraterna/TT
Under strecket
Mimmi Nilsson / Omni
Publicerad

Peter Wallmark, SD-gruppledare i Stockholms stad, svarar på kritiken mot att han är politisk sekreterare åt sig själv och därmed får dubbla löner, vilket Aftonbladet avslöjat.

I ett inlägg på Facebook skriver Wallmark att han inte gjort något fel och att det i själva verket inte rör sig om dubbla löner.

Hans resonemang är att han tagit tjänstledigt som gruppledare på deltid och att hans halvtidslön tillsammans med lönen han får för att utföra det andra uppdraget totalt motsvarar 80 000 kronor, inte nästan 100 000 kronor som Aftonbladet uppgett.

– Vi gör inget felaktigt med vårt kanslistöd. Vi använder det till mig och fyller upp det som ett gruppledararvode, säger Wallmark i programmet 200 sekunder.

Skattebetalarna får betala Wallmarks lön på nära 100 000 kronor i månadenaftonbladet.seWallmarks fru är också anställd som politisk sekreterare och får 50 000 i månadenexpressen.seSD-ledamoten Martin Westmont var politisk sekreterare åt sig själv – lyfte dubbla löner (betallänk, 13 november 2018)dn.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons