X
Annons
X

Wallström: Kryp tillbaka under din sten, Peterson

Utrikesminister Margot Wallström ryter ifrån mot den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson. Under ett panelsamtal i Stockholm säger hon att Peterson ska "ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån".

Läs mer om Kontroversielle Jordan B Peterson
Margot Wallström är kritisk mot den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson.
Margot Wallström är kritisk mot den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson. Foto: Jessica Gow/TT och Lars Pehrson

Den ständigt aktuelle Jordan B Peterson, som nyligen besökte Sverige, har skaffat sig många lojala anhängare med sina föreläsningar och boken ”12 livsregler: ett motgift mot kaos”.

Men hans syn på frågor rörande jämställdhet och relationen mellan män och kvinnor har också skapat ilska och aggressiva diskussioner, både på nätet och i traditionella medier.

Utrikesminister Margot Wallström tillhör dem som inte verkar särskilt förtjust i Petersons idéer.

Annons
X

– Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, säger Wallström under ett samtal på temat hur man stärker kvinnors roll, som hölls på Kulturhuset i Stockholm.

Wallström anser att Peterson har vissa poänger, exempelvis vad gäller hans uppmaning till unga män att bädda sina sängar. Men i övrigt är hon mycket kritisk till den 56-årige psykologiprofessorn.

– Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån, säger Wallström.

Även Melinda Gates och Robyn deltog i samtalet. Den sistnämnda verkade mest tycka synd om Peterson.

– Han verkar arg. Och du vet... Jag hoppas att han mår bättre, säger hon, och möts av skratt från publiken.

– Jag är inte ironisk. Jag vet inte tillräckligt mycket om honom för att säga något om hans åsikter, men när jag sett intervjuer som han har gjort så verkar han vara väldigt arg, säger Robyn.

Melinda Gates fyller i:

– Jag skulle vilja säga till alla som har gett honom en plattform: hitta 100 fantastiska, provocerande kvinnor, som har något sant att säga, och ge dem samma plattform också.

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Margot Wallström är kritisk mot den kontroversielle kanadensiske professorn Jordan B Peterson.

Foto: Jessica Gow/TT och Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X