Annons

Wilder vill få revansch mot Fury

Tyson Fury (till vänster) och Deontay Wilder i ringen i Las Vegas tidigt i söndags, svensk tid.
Tyson Fury (till vänster) och Deontay Wilder i ringen i Las Vegas tidigt i söndags, svensk tid. Foto: Isaac Brekken/AP/TT

Deontay Wilder kastade in handduken i superfajten mot Tyson Fury i söndags. Men amerikanen tycker inte att han gjorde sig själv rättvisa i mästarmötet i tungvikt och vill få en ny chans i ringen.

Under strecket
TT
Publicerad

Deontay Wilder, som fördes till sjukhus efter fajten i Las Vegas, säger sig vilja utnyttja den klausul i matchkontraktet som ger honom chans på ett returmöte. Enligt tidningen Sports Illustrated kan en returmatch bli av i slutet av juli.

Wilder säger att han inte kom upp i normal standard eftersom den dräkt han bar vid inmarschen till matchen var för tung. Dräkten, komplett med ansiktsmask, vägde 18 kilo och skulle uppmärksamma Black History Month, då svarta amerikaner uppmärksammar orättvisor.

– Min dräkt var helt enkelt alldeles för tung för mig. Redan från matchens inledning hade jag inte kraft i benen, säger Wilder till Yahoo Sports.

I matchen, som hölls tidigt i söndags och gällde WBC-världsmästarbältet i tungvikt, fick Fury ett antal gånger Wilder på fall innan amerikanens hörna i den sjunde ronden valde att kasta in handduken.

I Tyson Furys hemland Storbritannien talas det dock om en annan kommande motståndare för Fury – landsmannen Anthony Joshua. Dennes promotor Eddie Hearn har redan kallat den matchen för "den största i boxnings historia" och att båda boxarnas stall skulle vara "clowner" och "idioter" om de inte såg till att pugilisterna får mötas i ringen.

– Vi har några hinder kvar om sändningsrättigheter, men inget större. Jag lovar att den matchen blir av, säger Hearn till Sky Sports.

Den matchen lär inte bli verklighet innan Wilders returkamp och Joshuas möte med bulgaren Kubrat Pulev i juni – och bara om de båda britterna vinner sina matcher.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons