Annons

Ytterligare en död i ebola i Kongo

Sjukvårdspersonal desinficerar en kollega på en vårdinrättning för ebolasmittade i östra Kongo-Kinshasa i september 2018. Arkivbild.
Sjukvårdspersonal desinficerar en kollega på en vårdinrättning för ebolasmittade i östra Kongo-Kinshasa i september 2018. Arkivbild. Foto: Al-hadji Kudra Maliro
Under strecket
TT
Publicerad

Ebolautbrottet i miljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa har skördat ytterligare ett dödsoffer, enligt kongolesiska myndigheter. Det är oklart om det rör sig om samma person som i tisdags konstaterades ha insjuknat.

– En patient som blivit diagnosticerad med ebola i Goma har avlidit. Alla tänkbara åtgärder har vidtagits för att hindra smittspridningen, säger Jean-Jacques Muyembe, samordningsansvarig för insatserna mot ebola.

I mitten av juli bekräftades det första fallet av ebola i Goma, hos en pastor som troligen blivit smittad i en stad 30 mil bort. Han avled av sjukdomen.

Världshälsoorganisationen (WHO) klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa, som sedan det började för snart ett år sedan skördat fler än 1 700 liv, som ett internationellt nödläge.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons